Web Analytics Made Easy - Statcounter

لست سکند: چیزهای عجیب بسیاری در اندونزی وجود دارند، اما نوشیدن دانه‌های قهوه‌ای که فضله حیوانات هستند، احتمالاً از عجیب‌ترین‌های این کشور باشد. چیزی که این موضوع را جالب‌تر می‌کند این است که قیمت این نوشیدنی می‌تواند تا 45 دلار برای هر فنجان تعیین شود! نام این نوشیدنی، کوپی لواک است.

 

کوپی لواک چیست؟

باید بدانید که کوپی لواک (Kopi Luwak) یا قهوه زباد (زباد = نوعی پستاندار) روش خاصی برای پردازش قهوه است نه نام یک نوع قهوه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قهوه را گربه‌های زباد تولید می‌کنند که افراد محلی به آن‌ها موسانگ یا لواک می‌گویند. آن‌ها غلاف‌های قهوه را می‌خورند ولی دانه‌های قهوه در روده آن‌ها هضم نمی‌شود و درنتیجه دفع می‌شود.

سپس این دانه‌های موجود در فضله جمع‌آوری و تمیز می‌شوند و سپس آن‌ها را برشته و آماده می‌کنند تا قهوه‌ای با یک طعم منحصربه‌فرد حاصل گردد. ولی... چرا؟ سؤال بسیار به‌جایی است. این کار از چه زمانی شروع شد؟ چه چیز باعث شد که فضله گربه را بردارند و از آن نوشیدنی تولید کنند؟

گفته می‌شود زمانی کشور اندونزی تحت سلطه هلندی‌هایی بود که قهوه را به یک تجارت پول‌ساز تبدیل کرده بودند و اجازه نمی‌دادند تا کارکنان اندونزیایی آن‌ها دانه‌های قهوه را از زمین کشاورزی بردارند.

اما کشاورزان کنجکاو می‌خواستند طعم این قهوه‌ای که هلندی‌ها دیوانه‌وار آن را دوست داشتند بچشند؛ در همین حال متوجه شده بودند که گربه‌های زباد اطراف زمین کشاورزی غلاف‌های قهوه را می‌خورند اما «دانه‌ها را دفع می‌کنند»؛ در نتیجه برای آنکه اربابان هلندی خود را خشمگین نکنند، فضله‌ها را برمی‌داشتند و آماده می‌کردند و سپس امتحانشان می‌کردند! احتمالاً طعم قهوه‌ها برای آن‌ها دل‌چسب بوده زیرا تا به امروز به خوردن آن ادامه می‌دهند.

خب، تفاوت آن با قهوه معمولی چیست؟

اختلاف‌نظرهای بسیاری در مورد کیفیت کوپی لواک وجود دارد، اما موافقان می‌گویند این قهوه بهتر است چون:

گربه‌های زباد بهترین و رسیده‌ترین میوه را برمی‌دارند و در نتیجه کیفیت دانه‌های قهوه‌ای که انتخاب می‌کنند بهتر است. فرآیند هضمی که در شکم این گربه اتفاق می‌افتد روی دانه‌ها تغییراتی ایجاد می‌کند و آن‌ها را تخمیر می‌کند، درنتیجه طعم بهتری به دانه‌ها خواهد داد.

آیا واقعاً این نوع قهوه بهتر است؟

کوپی لواک به‌خصوص به دلیل طعمش طرفداران بسیاری دارد. گفته می‌شود که نرم‌تر است و تلخی کمتری دارد و سطح اسیدسیتریک آن بالاتر است که این امر آن را تازه‌تر می‌کند. البته طعم‌های کوپی لواک‌های متخلف، بسیار متفاوت هستند و علت می‌تواند نوع دانه‌های خورده شده توسط گربه، شدت پردازش دانه در شکم و حتی رژیم غذایی و سلامت گربه باشد!

بسیاری از مخالفان این نوع قهوه نیز شدیداً سعی دارند تا باورها را در مورد کوپی لواک تغییر بدهند؛ می‌گویند این قهوه بسیار باریک است و مغز چندانی ندارد و به همین دلیل کیفیت خوبی هم ندارد. می‌گویند فقط به دلیل طعم بهتر آن نباید قیمتی این‌چنینی روی آن گذاشت؛ اگر مردم آن را می‌خورند تنها به ‌این ‌علت است که ایده نوشیدن فضله‌ی گربه برایشان جالب است. تقاضای بالا و عرضه‌ی پایین (به دلیل هضم طولانی‌مدت و دسترسی محدود به فضله‌ی گربه) سبب شده است تا قیمت یک فنجان قهوه از آن، ناعادلانه بالا برود. گفته می‌شود خارج از کشور اندونزی هر فنجان 45 دلار قیمت دارد! پس اگر کنجکاو هستید تا آن را بنوشید، باید کمی ولخرجی کنید.

در اندونزی قیمت هر فنجان برای مردم برابر است با 25000 روپی اندونزی یا 1.75 دلار آمریکا. البته باید توجه کرد که ممکن است با انواع تقلبی آن نیز مواجه شوید. در انواع تقلبی، دانه‌های قهوه را با کره حیوانی یا مارگارین (کره گیاهی) و سایر مواد برشته می‌کنند تا فرآیند هضم را شبیه‌سازی کنند. اما بدتر از آن، افرادی هستند که به دلیل تقاضای بالا، گربه‌ها را شکار کرده و در قفس می‌اندازند و به‌ زور، روزانه صدها دانه قهوه به خورد آن‌ها می‌دهند.

اولاً که این کار واقعاً بی‌رحمانه است. گربه‌های زباد باید رژیم غذایی منظمی داشته باشند که شامل غلاف انواع دیگر درخت‌ها، میوه‌های پالپی یا گوشتی و حشرات باشد؛ نه اینکه هرروز فقط قهوه بخورند. علاوه بر آن، دیگر خود گربه‌ها نمی‌توانند بهترین و رسیده‌ترین قهوه را انتخاب کنند و این در کیفیت تأثیر می‌گذارد.

بنابراین اگر حس ماجراجویی به شما دست داده است تاکمی قهوه‌ی تولید شده از فضله‌ی گربه بخورید، ابتدا جیب خود را پر از دلار کنید و سپس مطمئن شوید قهوه‌ای که می‌نوشید از گربه‌های زباد وحشی به‌دست ‌آمده باشد. نکته‌ی دیگری نیست! حالا می‌توانید از قهوه‌های معمولی‌تان لذت ببرید، چون حداقل خیالتان راحت است که نه برایتان گران تمام شده‌اند، نه از فضله‌ی گربه برداشت شده‌اند!

عکس دیگری از فضله‌ی لواک را ببینید، تا برای بار آخر بدانید که چه می‌نوشید.

آیا حاضرید چنین قهوه‌ای را، آن هم با این قیمت گزاف، امتحان کنید؟

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تجارت زمین قهوه کشاورزی اندونزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۷۱۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع فرزندآوری باید رفع شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، وحید شمسایی سرمربی کنونی تیم فوتسال ایران و بازیگر سابق فوتسال درباره بحث جوانی جمعیت با تأکید بر تهدیدات میانسالی در کشور گفت: این تهدید از خیلی سال‌های پیش شروع شده منتها ما آن را جدی نگرفتیم.

وی با اشاره به اینکه بیش ازبیست سال پیش این صحبت‌ها را می‌شنیده، اما کسی جدی نمی‌گرفته است، گفت: حال این امر تبدیل به یک خطر شده که باید برایش خیلی فکر شود که البته عوامل زیادی هم باعث و بانی آن هستند. شمسایی با ابراز تأسف نسبت به کسانی که الان در دور و اطراف هر کداممان می‌بینیم که علاقه به تشکیل خانواده و فرزندآوری ندارند، گفت: یک بعد قضیه مالی و اقتصادی است که باید برای زوج‌های جوان و جوانان در شرف ازدواج حل شود تا ان‌ها مسیر درست زندگی خود را پیدا کنند. من همیشه یک مثال فوتبالی می‌زنم آن هم این است که شما ۵۰ سال نمی‌توانید یک تیم ملی را با همان اعضا نگه دارید

بنابراین ما نیاز به تیم نوجوانان، امید، جوان و بزرگسال داریم و اینها مدام باید در این چرخه تغییر کنند. وی با اشاره به اینکه با حرف نمی‌توان کاری از پیش برد نیاز به عمل در جامعه داریم، گفت: بچه که بودم خاطرم است که مرا به ورزشگاه می‌بردند و میگفتند یک وقت حرف بدی نزنی، بچه‌ها بشنوند و یاد بگیرند هنوز این حرف در گوشم است، ما نیاز به قشر کودک و نوجوان همه جا داریم.

شمسایی با اشاره به اینکه خیلی افراد متولی هم هستند که سمت تشکیل خانواده و فرزندآوری نمی‌روند، گفت: درست است که این قاعده همه جا وجود ندارد که به خاطر شرایط مالی فرزندآوری کم شده است، من خیلی دوستانم هم هستند که تمایل به ازدواج و فرزند با وجود عدم مشکل مالی ندارند، اما برای آن قشری که نیاز مالی دارند دولت می‌بایست کاری بکند و موانع را از سر راه بردارد. با این حال من هر حرفی بزنم کارشناس نیستم و مسئولین در این زمینه اشراف دارند و باید شرایط را بررسی کنند ما تنها از کنار گود می‌توانیم حرفی بزنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نسخه جدید بدنسازی حیوانات رسید! (+تصاویر)
  • فوت یک شهروند مشهدی بر اثر حیوان‌گزیدگی و ابتلا به هاری
  • طرز تهیه دمنوش عناب ؛ خواص جوشانده عناب ؛ عوارض جانبی جوشانده عناب چیست؟
  • (ویدئو) تصاویری عجیب از دوستی سریع‌ترین و کندترین حیوانات دنیا
  • برای کاهش وزن در خواب این نوشیدنی‌ها را امتحان کنید
  • ترنم دانه‌های باران بر شهر سنندج
  • عملیات خطرناک نجات حیوانات خانگی هنگام فوران آتشفشان + فیلم
  • ورود نوشابه گازدار لیموناد سن ایچ، به بازار نوشیدنی‌ها
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • تصاویر دیدنی از نخستین تلاش بچه زرافه برای راه رفتن ! | ویدئو